Laatste Verslag & Agenda

BEKNOPT VERSLAG VAN DE DORPSRAAD VAN 6 APRIL

We evalueerden het verloop en de opkomst van onze lentedrink van 20 maart. We moesten om veiligheidsredenen uitwijken naar de kerk, die op zich een zeer geschikte locatie bleek te zijn. We verwelkomden een 80 tal bezoekers, dat is minder dan op onze traditionele nieuwjaarsreceptie, maar daar zal de andere periode wel een rol in hebben gespeeld. De burgemeester hield een toespraak over de plannen van de stad voor een Kwartier van de toekomst. Hij kon ons niet geruststellen en er werd over niet veel anders meer gepraat. Begrijpelijk maar spijtig want zo kreeg de lancering van onze lentepoets actie nog weinig aandacht. Die poetsactie leverde uiteindelijk 25 à 30 gevulde vuilniszakken op.

De laatste afspraken voor de avond over de Nederlandse vluchtelingen (29 april) werden gemaakt. Het belooft een boeiende avond te worden : uitgesteld in november maar niet afgesteld....

We bespraken uiteraard ook de plannen voor het 'Kwartier van de toekomst'. We merken rondom ons heel wat ongerustheid en tegenkanting en over die plannen zal nog veel te doen zijn.

Voorlopig beperken we ons tot de opmaak van een tekst die ondertussen in alle bussen werd gedeponeerd en gepost op de sociale media. Daarin informeren we u - met verwijzing naar de website van de stad en de facebookpagina van het actiecomité, drukken onze grote bezorgdheid in verband met de leefbaarheid van het dorp uit en roepen u op om uw visie aan ons te laten weten.
Dit kan via volgende link:

https://forms.gle/yUFgN7A1CD5L9HzL7


We willen nogmaals benadrukken dat we slechts op de hoogte werden gesteld, nadat de aanvraag vertrokken was naar het ministerie van Defensie.

Nog even herhalen dat onze garageverkoop doorgaat op zondag 15 mei.
Inschrijvingen 
kunnen als volgt :

via dorpsraadschendelbeke@outlook.be

bij :
Guido De Pelsemaeker, Moenebroekstr. 88, 0472/43 95 89

bij :
Cindy De Taeye, Sperrestr. 29, 0479/86 91 67